Business admin  

Koop zonnepanelen in Moerdijk om ook bij bewolkt weer elektriciteit op te wekken

Moerdijk om ook bij bewolkt weer elektriciteit op te wekken

Zonne-energie wordt steeds populairder, zelfs in landen die niet bekend staan om hun zonnige klimaat. De zonnepanelen van vandaag zijn zo efficiënt dat ze zelfs op een bewolkte dag elektriciteit kunnen opwekken. De 27 MW-fabriek in de chemische fabriek van Shell in Moerdijk zal voldoende energie kunnen opwekken om ongeveer 7.000 Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien. De installatie wordt ontwikkeld door Shell’s New Energies Business op een ongebruikt perceel grond.

De petrochemische fabrikant Shell investeert in een zonne-energiecentrale op zijn locatie in Moerdijk in Nederland om elektriciteit te produceren. De centrale zal voldoende energie opwekken om 7.000 huishoudens van energie te voorzien. Het project zal de CO2-uitstoot van de fabriek helpen verminderen. “De ontwikkeling van deze zonnecentrale past bij onze ambitie om een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie”, zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland.

zonnepanelen kopen Moerdijk

Bij het project zullen 76.000 Suntech-zonnepanelen worden gebruikt. Het systeem zal een piekvermogen hebben van 27 megawatt, het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 9.000 huishoudens in Nederland. Biosar Energy is gecontracteerd om technische inkoopbouwdiensten voor het project te leveren.

Koop zonnepanelen in Moerdijk om ook bij bewolkt weer elektriciteit op te wekken

Geef uw bedrijfsontwikkelingsinspanningen een boost door een compleet beeld te schetsen van deze krachtige energiecentrale. Krijg toegang tot essentiële informatie zoals het type resource, de capaciteit, de status, de belangen van de eigenaren en voorstanders van fabrieken, en blijf uw concurrenten voor. Bespaar waardevolle uren die u besteedt aan onderzoek en prospectie, en ontgrendel lucratieve kansen.

Met een zonne-energiesysteem voor thuis kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Bovendien vermindert uw systeem de CO2-uitstoot die afkomstig is van conventionele energiecentrales. De besparing van uw zonne-energiesysteem is afhankelijk van de grootte van uw huis en de hoeveelheid elektriciteit die u verbruikt. De meeste systemen betalen zichzelf echter binnen ongeveer tien jaar terug en bieden daarna tientallen jaren gratis elektriciteit.

Als uw nutsbedrijf nettometing of een gebruiksduurplan heeft, kunt u uw maandelijkse elektriciteitsrekening verder verlagen door overtollige stroom terug te verkopen aan het net. Investeren in batterijopslag is een andere manier om geld te besparen op uw elektriciteitskosten.

Het rapport van Shell Moerdijk Solar PV Plant geeft u een overzicht van het project in vogelvlucht, met essentiële details, waaronder naam, technologie, capaciteit, status, eigenaar en aandelenbelangen. Dit inzicht versnelt de ontwikkeling van uw nieuwe bedrijf en vergroot uw kansen op het binnenhalen van waardevolle contracten. Het helpt u ook om uw concurrenten een stap voor te blijven.

Zonne-energie is een hernieuwbare hulpbron die kan helpen geld te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Het heeft het potentieel om in de toekomst een levensvatbaar alternatief voor fossiele brandstoffen te zijn, vooral naarmate de technologie verbetert en de kosten dalen. Het gebruik van fotovoltaïsche panelen kan tot 50% op de elektriciteitsrekening besparen. Deze panelen zijn ook milieuvriendelijk, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor huiseigenaren en bedrijven.

Een nieuwe generatie lichtgewicht zonnepanelen zou de toekomst van duurzame hernieuwbare energie kunnen zijn. Een samenwerking tussen de Nederlandse fabrikanten Solarge en Econcore heeft geresulteerd in de ontwikkeling van zonne-PV-tegels die zwaar glas vervangen door een honingraatstructuur. Deze panelen zijn tot 65 procent lichter dan traditionele zonnesystemen en kunnen worden geïnstalleerd op gebouwen met een beperkt gewicht, zoals schuren.

De centrale, gelegen in Noord-Brabant, heeft een piekvermogen van 27 megawatt en zal naar verwachting voldoende schone energie opwekken voor 9.000 Nederlandse huishoudens. Het is een van de grootste zonneprojecten van Nederland.

Een zonne-energiesysteem kan u geld besparen op de elektriciteitsrekening door uw verbruik van stroom uit het elektriciteitsnet te verminderen. Bovendien bieden veel nutsbedrijven een nettometerbeleid, waarmee u overtollige energie tegen een gereduceerd tarief aan hen kunt terugverkopen. Deze besparingen kunnen sterk variëren per locatie en energiebedrijf, maar over het algemeen zijn ze aanzienlijk.

Zonnepanelen vergen weinig onderhoud, maar u moet ze wel regelmatig inspecteren om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Als u merkt dat zich vuil of vuil ophoopt, kan een snelle reiniging ervoor zorgen dat ze weer volledig werken. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen op zonnepanelen, omdat deze het glas en de beschermende coatings kunnen beschadigen. Maak ze ook niet schoon als ze heet zijn. De plotselinge temperatuurverandering kan thermische spanningen veroorzaken die de panelen beschadigen.

Naast het controleren op fysieke schade, is het belangrijk om de elektriciteitsopbrengst van uw zonnepaneel te volgen. Een productiedaling is meestal te wijten aan vervuilde of verstopte zonnepanelen.

Leave A Comment